کاربینی نیمسال 95-1

دستور العمل و راهنمای نگارش درس کاربینی

هدف از تهیه این راهنما ارائه یک الگوی عمومی  و جامع جهت نگارش گزارش درس کاربینی می باشد .مسئولیت رعایت قواعد نگارشی و سرفصل های مشخص شده در این راهنما به عهده دانشجو و نظارت بر صحت و مناسب بودن اطلاعات بر عهده استاد می باشد .

سر فصل های گزارش درس کاربینی

نگارش گزارش کاربینی مطابق فرم گزارش به ترتیب ذکر شده و حاوی مطالب زیر می باشد:

• جلد گزارش   شامل  جدول عنوان شغل و مشخصات کار بین ( دانشجو )
  • جدول مشخصات محيط واقعي کار مورد بازدید ( صفحه اول گزارش )
  • مقدمه و خلاصه مدیریتی ( شرح مختصری از محیط واقعی کار،مطالب گزارش ،افراد ی که از آنها مصاحبه شده و با شما همکاری کرده اند.)
  • ·         توصيف محیط واقعی کار

1-      عناوین مشاغل مرتبط و همگون با رشته تحصیلی(ذکر حداقل 5 عنوان شغلی ضروری است.)

2-      عنوان شغل مورد نظر( یک عنوان شغل از میان مشاغل مرتبط فوق انتخاب و در سراسر این گزارش به سوالات پاسخ دهید.)

3-      وضعیت راه اندازی شغل مور نظر(فردی یا خوداشتغالی،گروهی، سرمایه گذاری یا سازمانی)

4-      سازمانهای ذیربط با حوزه شغلی( برای راه اندازی شغل مورد نظر کدام سازمانها نقش حمایتی ،نظارتی و.... ویا مرتبط هستند.)

• ·         توصيف فرآيند انجام کار

1-      تشریح فرایند جریان کار(تعریف شغل،شرح وظایف،جایگاه و سلسله مراتب شغلی و نحوه انجام کار)

2-      ماشین آلات و دستگاهها و ابزارها (عناوین وظایف و عملکرد آنها، میزان و نحوه آشنایی ،اقدامات تامین،تعمیر و نگهداری،اصول کاربرد و مشخصات فنی)

3-      محصولات تولید شده (کالا و خدمات) و نحوه ارایه خدمات پس از تولید و تحویل ( عناوین کالا ویا خدمات را ذکرو درخصوص خدمات پس از فروش توضیح دهید.)

4-      نحوه کنترل کیفیت انجام فعالیتها (کار انجام چگونه و توسط چه کسی کنترل و ارزیابی میشود.)

• توصيف توانمندي‌ها و مهارت‌هاي مورد انتظار براي احراز شغل موردنظر

1-      ویژگی های جسمانی(میزان بینایی، شنوایی،سلامت جسمی و حرکتی، قدرت بدنی،سرعت عمل،ابتکار،صبر

2-      ویژگیهای مهارتی (توانمندیهای مورد نیاز برای انجام وضایف محوله مطابق زمان و نتایج مورد انتظار)

3-      دانش و استعدادهای مورد نیاز(مدارک تحصیلی و دوره های آموزشی مورد نیاز و گواهی از سایر سازمانها

• توصيف شرايط انجام وظايف مربوط به شغل موردنظر

1-      سختی و پیچیدگی کار(شرایط محیطی، ساعات کارو....)

2-      نکات مربوط به قوانین و مقررات کار

3-      نکات مربوط به ایمنی و بهداشت

4-      نکات مربوط به فرهنگی و اجتماعی (جاذبه و انگیزه های شغلی)

5-      وضعیت درآمدی و مباحث اقتصادی

•  تحقيق، توصيف و مقايسه ويژگي‌هاي شغل موردنظر در داخل و خارج   از کشور

•  ارايه نظرات و پيشنهادات کاربين در خصوص موقعيت فعلي و آينده شغل موردنظر

• نتیجه گیری نهایی (شامل میزان علاقمندی به شغل مورد نظر و تصمیم های اتخاذ شده برای یادگیری بیشتر و اشتغال درآینده )

تذکرات مهم:

•  شرکت در کلاسهای حضوری و مراجعه به محل کاربینی الزامی می باشد. عدم حضور در كلاس توجيهي ومحل كاربيني غيبت محسوب شده و درس حذف خواهد شد.
  •  با مراجعه به محل کاربینی (محیط واقعی کار) وبا انتخاب عنوان شغل مرتبط با رشته تحصیلی نسبت به بازدید از محل و انجام مصاحبه اطلاعات لازم را کسب نمایید.
  •  هرگونه اقتباس باید با ذکر منبع باشد . کپی مستقیم از منابع و استفاده از گزارش سایر دانشجویان ممنوع می باشد .
  • گزارش نهایی به صورت الکترونیکی تهیه و به استاد مربوطه ارسال نمائید .
  • فرم گزارش کاربینی ، شیوه نگارش آن  و آدرس پست الکترونیک استاد در سایت دانشگاه موجود میباشد.
  • تعداد صفحات گزارش حدود 10 صفحه می باشد .

فرم گزارش کاربینی را دانلود کنید

فرم تعهد کاربین را دانلود کنید